Vad du kan förvänta dig när du handlar med amerikanska aktier

Aktiehandel världen över är mer populärt än någonsin, men där de riktigt maffiga bolagen finns är USA. Det är inte ovanligt att svenska aktieinvesterare vänder sig till det här landet för att ha möjligheten att roffa åt sig aktier inom stora företag såsom Facebook, Apple eller Amazon, och detta kan i slutändan ha blivit ett mycket bra val. Om du vill ta reda på vad som krävs för att ta del av aktiehandeln i USA kan du fortsätta att läsa nedan och att dessutom klicka här.

Amerikanska aktier | Vilka som blir bäst

Även om det kan låta som ett aningen tråkigt och uppenbart tips är det allra viktigaste att du investerar i aktier inom bolag som du verkligen tror på. Amerika är fullt av jättar som drar in en hel dröse med pengar varje år, och det kan vara värt att kika närmare på aktier inom just dessa företag. Vi talar här bland annat om Amazon, Facebook, Apple, Microsoft och Netflix, men kasta dig inte in i aktiehandel utan att först planera väl.

Det finns alltid en risk att det plötsligt börjar gå dåligt för ett företag som tidigare har legat på topp, så du bör göra efterforskning kring aktiemarknaden och de olika företagen för att ta reda på om det är värt besväret.

Positiva och negativa aspekter | Mer konkret

Det som är så positivt med amerikanska aktier är havet av investeringsmöjligheter. Detta tillåter dig att diversifiera din portfölj extra mycket så att du sprider ut dina risker och inte lägger alla dina ägg i en korg. Det finns många utdelningsaktier där utdelningarna sker flera gånger om året, till skillnad från Sverige där du kan förvänta dig utdelning ungefär en gång om året.

Potentiella nackdelar är bland annat växelkursen. Du köper aktier i svensk valuta, men när du investerar i amerikanska aktier kommer pengarna att växlas till amerikanska dollar. Då ingår en växlingsavgift, och du kan även förlora pengar på köpet beroende på hur växelkursen ser ut för tillfället. Kontrollera därför valutakursen innan du bestämmer dig för att köpa amerikanska aktier.