Hur en hemsida hjälper dig och ditt företag att växa

Genom att skaffa en hemsida till ditt företag får du full kontroll över hur ditt företag presenteras. Idag använder många företag endast sociala medier för att fronta, men det räcker inte hela vägen i mål. Det är däremot absolut ett bra verktyg för digital marknadsföring. En hemsida kan övertid bli en bra investering och marknadsföring om man jämför med sociala medier. 

 

I dagens samhälle googlar majoriteten av alla konsumenter efter hjälp, råd och betyg för att hitta det bästa erbjudandet. Det beror på att de vill försäkra sig om att det gör en bra affär innan de tar ett beslut.

Bygg tillit med en hemsida

Visste du att kunder kan bli misstänksamma mot ditt företag om du saknar hemsida? I dagens samhälle tar kunderna för givet att företag finns i den fysiska och digitala världen. De stora företagen i världen har redan insett detta och därför kompletterat sina fysiska närvaro med den digitala. Att ha en bra kundrelation är viktigt om du vill att ditt företag ska kunna fortsätta växa. En hemsida är alltså ett bra sätt att bygga förtroende för dina kunder.

Marknadsför din tjänst eller produkt med en hemsida

Om du skaffar en hemsida har du själv kontroll över vad som ska publiceras och kan enkelt och smidigt fronta företagets budskap genom bild, text och video. Det möjliggör att besökare kan spana in ditt företag, utan att du behöver vara fysiskt på plats. Dessutom kan din hemsida leda till nya kunder via gratis spridning genom sökmotorer som Google. 

 

Din hemsida är som en butik som har öppet dygnet runt, så varför inte lägga in anpassad information till kunderna så de själva kan hitta det de söker efter? Detta sparar dig och dina kunders tid, och du slipper att endast prata priser eller vara “kundtjänst” för ditt företag. 

 

Google Analytics är ett jättebra verktyg att använda på din hemsida för att hitta potentiella kunder. Du kan exempelvis produkter som genererar större intresse bland potentiella kunder och förbättra din sökmotoroptimering (SEO) och se vad dina kunder söker på inom din bransch.

Använd WordPress för att bygga en hemsida

Visste du att WordPress plattformen är världens mest använda plattform för att bygga hemsidor? Inte nog med det, den är dessutom helt gratis. Med WordPress kan du lätt uppnå ett proffsigt resultat, utan att behöva kunskapen för att koda hemsidan själv.

 

Att investera på en hemsida kommer att löna sig i längden om du vill fortsätta att utveckla dit varumärke inom din bransch. Om du vill slippa allt pysslande med hemsidan finns det många bra webbyråer som erbjuder dig hjälp med hemsida. Det kan vara allt från layout till marknadsföring och sökmotoroptimering. Fördelen med att anlita ett konsultföretag är att de kan hjälpa dig att optimera sidan utifrån dina behov, så att du kan generera nya kunder. Behöver du WordPress support kan du läsa mer här.